Farmaceutisch Consulent Duurzaamheid

De apotheek van de toekomst

De apotheker van de toekomst is ook een duurzame apotheker. Dat betekent dat hij zorg op maat levert en verspilling tegengaat. We zullen wel moeten met z’n allen, anders blijft er voor toekomstige generaties niks over. Zorg verlenen betekent ook voor de aarde zorgen

 

#ditisdeprijs

En actie! Jaarlijks worden er miljarden euro’s aan genees- en hulpmiddelen verspild. Dit heeft niet alleen economische gevolgen maar ook onnodige impact op het milieu. Omdat niet alle verspilling zichtbaar is starten wij de campagne #ditisdeprijs.
Met de campagne #ditisdeprijs willen we het probleem beter in beeld brengen. Want één beeld zegt meer dan 1000 woorden. 

‘Dit zijn wij! De apotheek van de toekomst’

Spreker - Projecten - Advies

De apotheek van de toekomst

Spreker

Hoe ziet de apotheek van de toekomst eruit volgens Johanna? Met ruimschoots 14 jaar ervaring in de openbare apotheek heeft ze verschillende duurzame projecten en samenwerkingen opgezet en weet ze dat zorg verlenen ook betekent voor de aarde zorgen. De apotheker van de toekomst is ook een duurzame apotheker die zorg op maat levert en verspilling tegengaat. Meer weten? 

Samen voor duurzame zorg

Advisering

Wij zoeken de verbinding op meerdere gebieden en zo helpen wij apotheekteams in actie te komen om persoonlijke doelen te behalen. Zoek je een betere samenwerking met andere zorgverleners, wil je meer gebruik maken van digitalisering om efficiënter te werken, of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag.

 

Traject verspilling

Duurzaamheid in de apotheek

Krijgen jullie als (openbare) apotheek ook grote hoeveelheden genees- en hulpmiddelen terug? Wij helpen jou bij het verminderen van deze verspilling én tegelijkertijd de samenwerking aan te gaan met huisartsenpraktijken en thuiszorgorganisaties. Ben jij op een andere manier op zoek om de apotheek te verduurzamen? Laat het ons weten.

In de media

Kijk! De Visie van Johanna is in de media. Een overzicht van artikelen en items die over ons zijn verschenen.

Bergse apotheek gooit maandelijks 1800 liter aan medicatie weg: ‘Doodzonde!’

Acht tweehonderdlitervaten en vier zestiglitervaten. Dat haalt Saver maandelijks op aan teruggebrachte medicatie bij serviceapotheken De Grebbe en De Poort in Bergen op Zoom.

Column

Sinds 2022 schrijft Johanna voor UA, hét vakblad voor de apothekersassistenten. De columns gaan over duurzaamheid in de apotheek.

Verspilling in de apotheek - Verspilling van duizenden euro's in 1 doos
Hanneke van Andel - van Diepeningen heeft ruim 14 jaar ervaring in de openbare apotheek. Sinds 2008 werkt zij bij apotheek de Poort, later ook apotheek...
Lees deze column

Podcast

Een overzicht van onze favoriete podcasts.

Onze samenwerkingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!