Duurzaamheid in de apotheek

Ook de gezondheidszorg draagt bij aan klimaatverandering. Om daar verandering in te brengen tekende KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie) in 2019 de Green Deal Duurzame Zorg. Hiermee laten zij zien dat apotheken zich bewust zijn van de klimaatproblemen en de urgentie om te handelen.

Denk bijvoorbeeld aan het inzamelen van medicijnafval waarmee apothekers kunnen voorkomen dat dit afval door het riool wordt weggespoeld en in het oppervlaktewater terechtkomt. En het beperken van spillage. 

Met ruimschoots 13 jaar ervaring in de farmacie hebben we meerdere duurzame projecten opgezet. Op het gebied van high-tech door het inzetten van e-health, als low-tech waaronder ‘het Groene Contract’ waarbij papierverspilling wordt aangepakt en waarvoor wij tevens zijn genomineerd voor ‘het Duurzame Zorgidee 2021’. Op dit moment zijn we bezig om te kijken hoe we spillage van hulpmiddelen nog meer kunnen terugbrengen door de samenwerking op te zoeken met verschillende zorgorganisaties. 

Weten wat wij voor jouw apotheek kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Neem zeker contact met ons op