De apotheek draagt bij aan klimaatverandering. Het moet anders!

De apotheek is nog steeds een omgeving waarin veel papier wordt verbruikt. Het wordt gebruikt voor recepten, bijsluiters, medicatie-overzichten, facturen, draagzakken, en ga zo maar door. Als grootgebruiker ben je medeverantwoordelijk voor ontbossing en dus ook voor klimaatverandering. Bomen die zo nodig zijn om klimaatverandering tegen te gaan! Dit kan echt niet meer vinden wij van Service Apotheek Bergen op Zoom.

Service Apotheek NL heeft zich de afgelopen jaren enorm ingezet in de ontwikkeling van e-health. Niet alleen om apotheekmedewerkers te kunnen ondersteunen in hun werkzaamheden maar net zo goed ter ondersteuning van de patiënt.

“E-health is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, en met name internet technologie, om gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren.” (Van Rijen et al., 2002)

Dus met de mogelijkheden van digitale middelen die wij als apotheek tot onze beschikking hebben lijkt een bijdrage leveren aan ontbossing niet meer nodig. Een papierloze werkplek kan worden gerealiseerd.

Ik heb nagedacht over hoe Service Apotheek Bergen op Zoom papierverspilling kan terugbrengen, en dat blijkt eigenlijk erg makkelijk. Door gebruik te maken van de e-health middelen die al beschikbaar zijn in combinatie met ‘het Groene Pakket’. Speciaal voor iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor het leefbaar houden van onze mooie planeet.

Wat het Groene Pakket precies inhoudt? Dat vertel ik je wanneer we het beschikbaar hebben. Weer een stap vooruit. En ik kan je vertellen dat het een mooi voorbeeld is van digitalisering én lekker duurzaam bezig zijn.